Alternatívák a hülyeségre.

2011.03.03. 20:21

 

Elnézést kérek minden Kedves Olvasótól, de az elmúlt pár hétben nem vittem túlzásba a blogolást. Az ok egyszerű: nem történt velem semmi egertengető. Reggel besétáltam a munkába a -10 fokos hidegben, délután meg hazasétáltam a 0 fok körüli félhomályban. Valamelyik nap véletlenül feltévedtem a belvárosba, és meglepődve tapasztaltam, hogy itt-ott felújítottak egy házat, vagy új üzmet nyílt. Nem is tudom mikor voltam utoljára arrafelé. Lehet, hogy még tavaly?

Nos, kezdtem azt hinni, hogy ebben a nyomorult országban kezd minden helyreállni, vagy legalábbis csökkenő aktivitást mutat a deviáns társadalom. Így nem is volt miről írni. Már magam is kezdtem meggyőződni, hogy a blogom becsődöl. De nem... Kaptam minap egy e-mailt egy ismeretlen személytől. Egy word dokumentum szerepelt benne, tartalmát itt olvashatjátok. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel aznap este már megittam pár sört ezért úgy éreztem, hogy nincs energiám a végigolvasáshoz. Összességében nem is bántam meg, mert amikor beleolvastam a szövegbe, akkor ilyen és ehhez hasonló mondatokat találtam:

"Az a nemzet, aki nem ismerheti dicső múltját, a ráerőszakolt hazugságok miatt, annak nem lehet jövő képe sem."

Ahol az ország természeti kincsei, nem az odaszületett közösség javait szolgálja, ott nem lehet harmónia." 

"Csak mellékesen odadobva, chip és számítógépipar. Nem is tudom, kik lehetnek itt az egyeduralkodók? Mindenesetre az élen, a kirakatban, a mindenkin keresztül taposó, gátlástalanul mindent és mindenkit maga alá gyűrni akaró, jellegzetes fajta stílus jegyeket magán viselő Biligécc található, cseppnyi vagyonkájával"

vagy amin mégjobban kiakadtam: Pár hónapja volt egy szerencsétlen hülye, aki belmászott a lánchíd tetejére, leöntötte magát benzinnel, meggyújtotta magát, és meghalt. Az esetről készült felvételt itt lehet megnézni. Ezzel kapcsolatosan az alábbit írja a tisztelt levélküldő:

"Persze, lehet erre azt mondani, hogy szegény, szerencsétlen flótás. De emberek, ez a Szerencsétlen Flótás nem szerelmi bánatában ugrott bele a Dunába mielőtt leöntötte benzinnel és felgyújtotta magát! Azok nem így halnak meg! A kilátástalanság, a tehetetlenség, a szégyenérzet, az hogy nem képes eltartani a családját, viszont már vezethet ilyen cselekedetre. Ez az ember fel akarta hívni magára, és a megkerülhetetlen problémáira a figyelmet! Ez az ember hősi halált halt! „a fáklyák másoknak világítva mutatják az utat, miközben maguk elégnek!”

Ízlelgessük magunkban ezt a szót kicsit: hősi halált halt. HŐSI HALÁLT HALT... Egy ember, aki megőrült, felmászott a híd tetejére, meggyújtotta magát, és a Turul szobor tetején csapkodott karjával, mint egy madár. Aztán leugrott. Meghalt. Lol. Aki ezt az egész hősi halált halt dolgot leírta, nos azzal megetetném az általa leírt szöveget 3x, aztán jól pofánverném. A következő itt a helyzet (csak úgy tételesen, ahogy szoktam):

1. Az egész írás egy provokáció. Ez nem kérdés. Ami viszont kérdés: a XXI. században kinek áll érdekében ezt a szélsőséges maszlagot az emberek fejébe önteni? Egyáltalán mi a célja vele? Nyilván jelezni szeretné, hogy az a rendszer, amiben most működünk nem jó. Ezzel még egyet is értek. De ha a megoldás az, hogy forradalmat akarunk szítani a magántőke, a globalizáció és a nemzetgazdasági kapcsolatok kiterjesztése ellen, hát ilyet is lehet, de azt a rendszert amiről a szerző ír úgy hívták, hogy szocializmus...

2. Szent meggyőződésem, hogy aki a levél sorait írta, pontosan tisztában volt annak valótlan tartalmával. Azonban akik az ilyen baromságokat továbbküldözgetik, már bele sem gondolnak annak tartalmába, mi több: elhiszik, ami le van írva. ÉS már megint ott tartunk (véleményem szerint), hogy nem Arany Jánost kéne az iskolában tanítani, hanem gazdaságtant, és egyéb (ma aktuális, pl. alkotmányjog, stb.) tantárgyakat. De nem, nekünk Arany János meg a párosrím kell. Attól leszünk magyarok...

3. Hova megy így ez a világ? Az ilyen és ehhez hasonló levelek íróit legszívesebben közösség elleni izgatás bűncselekménye vádjával elítélném. Nem sokra, csak 1 hónap kényszermunkára. Hadd gondolkodjon árokásás közben a hülyeségein egy kicsit...

4. És végül, de nem utolsó sorban: az embereknek kell az izgalom, a dolog, ami mögé be lehet állni, hinni lehet benne, és okkal vagy ok nélkül lehet érte küzdeni. Valószínűleg most is erről van szó. Azt aláírom, hogy sokan létminimum alatt élnek, nem tehetik meg, hogy luxuscikkeket vásároljanak, sőt, minden nap kenyéren és tejen élnek (jó esetben), emellett fizetni kell x db hitelt, a gyereket iskoláztatni, stb. DE! És itt jön a DE! A világ nem fog megváltozni, és az embereknek már 14 évesen sajnos előre kell tervezniük. Kérdés, hogy jó-e ez így?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kérdés eldöntéséhez vizsgáljuk meg, hogy a Kedves levélíró milyen alternatív világképet vázol fel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"2011: A Magyar Királyság által indított hadjárat a korábban elcsatolt területek visszafoglalására lezárulni látszódik. A háború következtében a megszállt területekről milliók hagyták el otthonukat, és menekültek az Európai Unió különféle országaiba, vagy a Kárpát-medence keletei határán túlra. Azon százezrek, akik ellenálltak, szörnyű halált haltak. Ugyan a Király megtiltotta a céltalan népirtást, de a hazai állampolgárokban felgyülemlett gyűlölet elfolythatatlannak bizonyult: több esetben az idegen állapolgársággal bíró gyerekek/nők/idősek ellen követett el a feldühödött tömeg garázdaságot.

2012. A Magyar Királyság első dolga volt a nyersanyaglelőhelyek államosítása és a Magyar Nemzet akarata alá való rendelése. A cél a korábban elcsatolt területeken lévő, nyersanyaglelőhelyekre épülő zárt gazdaság kiépítése volt. Azonban a Király egyhamar felismerte: az ipar a Királyság területén alapjaiban hiányzik (nem is volt sosem), ezért annak kiépítése óriási befektetést és áldozatot igényel. Ezzel párhuzamosan a külföldi iparcikkek nem jutnak be az országba, ugyanis az EU és más országok Export tilalmat és zárlatot rendelnek el a Királyság ellen. Mindeközben a nemzetközi bíróságon nemzetiségellenes bűntettekkel vádolják az országot.

2013: Az Európai Unió viszonzásképpen embargóval, blokáddal és dömpingvámmal sújtja a magyar mezőgazdaság által megtermelt élelmiszereket, amelyek így nem jutnak piachoz. A gazdáknak nem éri meg a korábbi mennyiségben megtermelni a javakat, hiszen a 12 millió állampolgár töredékét fogyszatja el annak. A gazdák a csatornába öntik a tejet, valamint a termőföldön hagyják megrohadni a búzát. Az a kevés termelő, aki költséghatékonyan képes kiszolgálni a Királyság lakóit, kimagaslóan jó körülmények között él. Ezt a Király nem nézi jó szemmel, ezért államosítja a mezőgazdaságot.

2014: Tekintettel arra, hogy az ország energiakészletei kimerülőben vannak, ezért valamiből energiát kell szerezni. Az Oroszország felől érkező kőolaj és földgázvezeték már a háború kezdetén elzárásra került, hiszen az EUnak nem érdeke, hogy egy bizonytalan kimenetelű háborús területen át áramoljon az Unióba a nyersanyag. Megoldásként az EU a Baltikumon keresztül megépülő új vezetékeken áramoltatta az olajat/földgázt. A Királyság áramtermelése is akadozik, hiszen az erőművek már az összes szenet elégették. Az ország lakosai nem termelnek elég jövedelmet, emiatt nincs erőforrás az Arab világból érkező energia megvásárlására sem. A Király energiakvótát (jegyrendszer) vezet be minden háztartásra, így csak este, és akkor is csak 1 órát szabad luxuscikkeket (TV/rádió, stb.) használni.

2020: Az éhínség, nyomor, valamint a fejlett Nyugati civilizációk iránt érzett irígység mindennapos a Királyság lakosai között. A társadalom visszasüllyedt a törzsi önellátó szintre: a helyi közösségek önmagukat próbálják ellátni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A születések száma megugrott, hiszen a csecsemőhalál az utóbbi években óriásira nőt a nem kellően fűtött lakások és az elszaporodó járványok miatt. A népesség ennek ellenére rohamosan fogy.

2021: a lázadások, fosztogatás és káosz mindennapos esemény a Kárpát-medencében. Azon állapolgárok, akiknek még halvány emlék él a fejükben a 10 évvel ezelőtti kapitalista berendezkedést illetően, titokban visszasírják azt, még ha szerető családjuk ölelése közben egy könnycseppet elmorzsolva be is ismerik: voltak talán hibái, de a jelenlegitől biztosan jobb alternatíva volt..."

Összefoglalva zárkózzunk be, vonuljunk vissza, utasítsuk el ami küldöldről jön, mert mi nekünk az kell, ami a mienk. VAGY éljük úgy ahogy eddig, csak kicsit gondolkodjnk, tervezzünk előre, stb. Nos, mindenki maga döntse el, hogy melyik alternatívát választja...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása