Nincs más jó szó: NOOB :D

2011.03.03. 21:00


Vagyis kb. annyit jelent: gyökér.

 

Valamelyest az előző post-hoz kapcsolódik, valamelyest nem. A totalcar-on megjelent egy cikk, amely az 1000 Ft-os üzemanyagár jövőbeni vízióját mutatta be. Akit érdekel az nyugodtan olvassa el, én gyakorlatilag egyetértek az egész cikkel A-tól Z-ig.

 

 

A teljesség igénye nélkül olyan szituációk merültek fel benne, mint a tömegközlekedés igénybevételének egyre növekvő gyakorisága, az otthoni távmunka, a (nevezzük nevén:) röghöz kötődés, az emberi élettér beszűkülése. Ezeket első olvasatra nem feltétlenül gondolnánk jó dolognak. Biztos van olyan olvasó, akinek a fejében egy olyan (az előző postban) említett világ képe jelenik meg, mint amit a Mad Max c. filmben láthattunk. Ott ugyanis a maradék üzemanyagért a társadalom egy maroknyi része háborúzott. Nem szép jövő, mondhatnom.

De ami ezen túlmutat, az ezzel párhuzamosan a felérékelődő dolgok: pl. az emberi értékek előtérbe kerülése, a gondoskodás, a lokális termélés előtérbe kerülése a fölösleges import helyett, stb. Ezek véleményem szerint jó dolgok, ugyanakkor a mai világból teljesen hiányoznak, legalábbis jelenleg, a városi környezetben élők számára.

Nos, a fent említett cikk pont a relatíve magas üzemanyagár miatt felgyülemlett feszültséget és előnyöket - hárányokat mutatja be, ahogy korábban említettem: igen jól. Ami kiakasztott: a cikkhez hozzászólók reakciója. Hasonló kommenteket lehet olvasni, mint:

"a szerző menjen a K anyjába"

"a szerző idióta"

"a szerző mit szívott cikkírás előtt?"

stb.

 

A legszomorúbb, hogy egyes emberek nem képesek felfogni, hogy:

A). a kőolaj vészesen fogy, és

B). ami fogy, abból egyre kevesebb van, és

C). amiből egyre kevesebb van, és egyidőben egyre több embernek van rá szüksége, az egyre drágább lesz

D). ami egyre drágább lesz, és nincs alternatívája (pl. elektromos üzemű autó), azt egyre kevesebben engedhetik meg maguknak.

E). és meg is érkeztünk a csillagos égbe szökő energiaárhoz és a fent bemutatott állapot eléréséhez.

Mit gondolnak egyes emberek, az üzemanyag azért kerül annyiba, mert valakinek ennyire játszós kedve van és poénból növeli 4-5 Ft-al a literenkénti árat? Ez elképesztő. És ezért még képes valaki a politikusokat hibáztatni. Elképesztő. Ajánlom a következő feladatot a kedves, a fenti cikkre "anyázó" kommentelőknek: 

Otthon engedjenek egy kád vizet, ha nincs kád, akkor töltsék tele az összes edényt/poharat ami csak van otthon. Ezt lehet használni evésre, ivásra, egyébre. Utántölteni tilos. Boltban venni tilos. Ez van, egy csöppel sem több. Valószínűleg az elején senkit nem fog érdekelni, amikor a kisgyerek kiönt pár cseppet ivás közben. Viszont amikor már csak alig van 1-2 deci víz a kád alján, akkor a család biztosan egymás torkának ugrik, vagy legalábbis elkezdi azon törni a fejét, hogy min lehet spórolni, mit isznak meg. Ennyi. Nem anyázni kell, hanem gondolkodni, ilyen egyszerű... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem értem én ezt a mai világot! Vagy csak az én felfogásommal lenne baj???

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása